Gratis paardenrennen in een uniek décor

Welkom op een uitzonderlijke locatie: een tijdelijke hippodroom op het strand van De Haan. Ontdek er de wereld van de paardenrennen.

Zowat 40 paarden, afkomstig uit de beste stallen van België, staan begin april aan de start van ‘shorttrack drafwedstrijden’. Dat zijn een reeks snelle, professionele races in draf – sneller dan de stap, maar trager dan galop. De paarden leggen telkens per twee een 280 meter lange sprint af over een rechte lijn op het strand. Ze worden niet bereden, maar aangespoord door de kleurrijke drivers op hun lichte karretjes (sulky’s) achter het paard. Verspreid over twee dagen vinden er meer dan 60 races plaats voor de kustlijn van De Haan.

GETIJDEN

De tijdelijke hippodroom is volledig afhankelijk van eb en vloed. Zo snel als de hippodroom tot leven komt, zo snel verdwijnt hij weer onder het opkomende zeewater. De getijden bepalen de timing van de opbouw van de piste én van de paardenrennen zelf. Een heuse uitdaging voor de organisatie dus! De uren zijn met andere woorden niet 100% definitief, maar de wedstrijden zijn theoretisch voorzien tussen 13u en 18u.

OFFICIËLE WEDSTRIJD

De paardenrennen maken deel uit van het officiële wedstrijdprogramma, ondersteund door de Belgische Federatie voor Paardenwedrennen

BOOKMAKERS

Voor het grote publiek is de Pop-Hippodroom een unieke kans om de opwinding en passie rond paardenraces te ervaren. Bezoekers zullen, geheel volgens de traditie, kunnen wedden bij bookmakers, of ‘bookies’ in het Engels. Zij zijn historisch altijd aanwezig geweest langs een renbaan. Zij kunnen dan ook niet ontbreken op het strand van De Haan ! Wedden dat u met uw inzet van 2 of 5 euro de race tussen Fleming Casindra en Victorius Lord plots razend spannend zult vinden?